L’Alcalde d’Albalat, Felip Hernandis, s’ofereix al President de la Generalitat, Ximo Puig, per ajudar en l’acollida dels refugiats.

L’Alcalde d’Albalat li ha traslladat per carta al President de la Generalitat, i a tot el govern valencià, la seua felicitació per haver oferit València per acollir a les 629 persones que van a la deriva en el vaixell Aquarius, així com al President del Govern, Pedro Sánchez, per autoritzar la seua arribada.

Per a Felip Hernandis, “no podem permetre que aquestes persones estiguen en aquesta situació després de la negativa d’Itàlia, estem parlant de drets humans, de la vida de moltes persones”. Per a Hernandis, “davant d’aquesta catàstrofe humanitària és la nostra obligació ajudar i defensar els drets humans, no podem mirar cap a un altre costat”.

Per això, i dins de les possibilitats i dels recursos dels que disposa l’Ajuntament d’Albalat de la Ribera, l’alcalde s’ofereix a ajudar en l’acollida d’aquestes persones. Albalat de la Ribera serà poble d’acollida amb la coordinació del govern valencià i de l’espanyol. Per a l’Alcalde és necessari la coordinació administrativa per poder atendre correctament als refugiats.

“Aquestes persones necessiten la solidaritat de totes les administracions i ara no és el moment de veure de qui és responsabilitat, és el moment d’actuar”, conclou.

 

Albalat de la Ribera, 12 de juny de 2018